Wipe out your footprint met O’Neill Blue!

 

Zon, zee, zand. Wie houdt er niet van het strandleven? Helaas worden overal ter wereld oceanen bedreigd door een golf van plastic afval. Als surfmerk is O’Neill erg betrokken bij strand en zee en doet er alles aan om zijn footprint te minimaliseren. Door middel van duurzame productie, educatieve projecten, beach clean-ups en een innovatief kledinglabel gemaakt van gerecycled plastic uit de oceaan: O’Neill Blue.

 

O’Neill is geboren in het water. Oprichter Jack bedacht in 1952 het wetsuit om mensen te beschermen tegen de invloeden van de oceaan. Met tegelijkertijd een duidelijke missie om de oceaan te beschermen tegen de invloed van de mens. O’Neill heeft deze missie nooit losgelaten. Daarom lanceerde het merk O’Neill Blue. Alle kledingstukken uit deze eco-collectie worden geproduceerd met krachtige stoffen van gerecycleerde kunststof. Van stoere boardshorts tot kleurrijke bikini’s. De vezels en garens voor deze stoffen worden gemaakt door O’Neill’s duurzame partners Econyl en Repreve.

 

(Bron: O'Neill)

 

Voor meer informatie bekijk je de Sustainability Update Video en neem je contact op met O'Neill of bezoek je hun showroom in Sports Business Center (B05).

 

Blue Posters Klein  Female Swim Klein

 


 

Wat is Econyl?

 

Econyl is een stof die gemaakt wordt van nylon afval. De afval komt uit de zee (bijvoorbeeld oude visnetten) en van andere bronnen, bijvoorbeeld oud tapijt. Het nylon afval wordt in meerdere stappen verwerkt tot een 'nieuw' garen: Econyl. Dit garen heeft dezelfde eigenschappen als nieuw geproduceerd nylon en kan eindeloos worden hergebruikt. Het is goed geschikt voor de sportbranche en wordt dan ook ingezet door een groot aantal sportmerken. Het wordt veel toegepast in functionele sportkleding, badkleding en outdoorkleding.

 

Logoeconyl

Bron: www.econyl.com