Vind jij al die keurmerken ook zo verwarrend?

 

Lees daarom onderstaand artikel, het zal hierdoor een stuk duidelijker zijn!

 

Fair Wear Foundation

  

Fair Wear Foundation (FWF) is een onafhankelijke Nederlandse non-profit organisatie. Het doel van FWF is het creëren van een eerlijke kledingindustrie met veilige arbeidsomstandigheden en eerlijke lonen in de textielproductie. Al deze merken voldoen aan de eisen die de FWF heeft opgesteld om het doel van een eerlijke kledingindustrie te bereiken.

 

130 merken zijn lid bij FWF, waaronder:

 

 Merken Fwf

 

 

 

Woolmark

 

Het keurmerk Woolmark is een non-profit organisatie die verschillende partijen in de wolindustrie met elkaar verbindt. Het doel is om voortdurend stappen te maken op het gebied van milieu en etnische werkwijzen. Het gaat om 100% natuurlijke, hernieuwbare en biologisch afbreekbare, Australische merinowoldie wereldwijd beroemd is om zijn zachtheid, sterkte en technische voordelen. 

 

Merken Woolmark 

 

 

 

Better Cotton Initiative

 

Better Cotton Initativate (BCI) is opgericht om een duurzame toekomst voor katoen veilig te stellen. Het doel van BCI is het om de hele productieketen van katoen te verbeteren. Reden: de katoenproductie slechte arbeidsomstandig-heden kent, erg kwetsbaar is voor aantasting van het milieu en de markt erg onstabiel is. Daarom stelt BCI regels op voor een eerlijke handel, milieuvriendelijke productie en economische vooruitgang in de verbouwing en in de handel van katoen.

 

Merken Bci (1)

 

 

 

BlueSign

 

BLUESIGN is een onafhankelijke organisatie die de kledingindustrie ondersteunt op het gebied van duurzame verwerking en productie van kleding. Op deze manier kan vertrouwen en transparantie worden gewaarborgd. De focus ligt bij het beschermen van de elementen water, lucht en bodem en het verminderen van het afval. BLUESIGN controleert de voortgang van ieder bedrijf en biedt daarnaast ondersteuning bij de implementatie. 

 

 Merken Bluesign (1)

 

 

 

Fairtrade Cotton

 

Fairtrade Cotton brengt met haar programma kleinschalige boeren in contact met textielproducenten. Hiermee draagt Fairtrade bij aan de groei en ontwikkeling van deze kleinschalige bedrijven. 

 

Merken Ft Cotton

 

 

 

Fairtrade Textile Production Standard

 

Met het keurmerk Fairtrade Textile ProductionStandard wordt aangetoond dat werknemers vanaf de verwerking van de oogst tot in de winkel onder gezonde en veilige arbeidsomstandigheden kunnen werken. Daarnaast ontvangen alle werknemers een minimumloon en hebben zij het recht om lid te worden van vakbonden. Er worden milieu eisen gesteld op het gebied van gevaarlijke stoffen, energie, afval- en waterbeheer. 

 

 

 

PFC-Free

 

Met het keurmerk PFC-Free (polyfluorinatedchemicals) wordt weergegeven dat er geen PFC is toegepast in de productie. Door het wassen van kleding die met PFC is bewerkt, komt de giftige stof in het grondwater terecht. Maar sinds enkele jaren is men erachter gekomen dat PFC erg schadelijk is voor het milieu. Daarom stappen steeds meer kledingmerken over op alternatieve manieren en vermelden zij dit als “PFC-free”. 

 

Merken Pfc