Craft - al 40 jaar dicht bij de natuur

 

Het Zweedse merk Craft staat al ruim 40 jaar dicht bij de natuur en dicht bij de gebruiker. Zij willen hun footprint verkleinen en zetten hiervoor juist in op producten die een brede doelgroep aanspreken. Want daarmee kan je meer bereiken.

 

Craft werkt op meerdere terreinen aan het verkleinen van hun footprint. Zo gebruikt het merk gerecyled polyester in hun sportkleding en gaan zij aan de slag met vraagstukken zoals: Hoe kunnen we onze verpakkingen milieuvriendelijker maken? Concreet voorbeeld: in de kartonnen verpakkingen van de base-layer shirts en broeken zat een plastic raampje - dat is inmiddels verwijderd waardoor de doos beter te recyclen is.

 

Craft Ss20 Baselayer 00003 Klein 

 

Een ander voorbeeld is de Essence Bike & Training collectie: vervaardigd van gerecycled polyester en gemaakt in een nieuw verfproces die 75% minder water verbruikt, 67% minder chemicaliën en 39% minder energie verbruikt dan traditionele verfmethoden.

 

Craft Essence Trainingwear Klein

 

Voor meer informatie over de duurzame producten van Craft neem je contact op met Craft of bezoek je hun showroom (G23a) in Sports Business Center.

 

Craft