Schoenen- en lifestylemerk New Balance verlengt tot 2025


Het van oorsprong Amerikaanse New Balance staat bekend om haar sneakers, hardloopschoenen en lifestyle kleding. Maar ook in sporten zoals voetbal wint New Balance steeds meer aan terrein, wat onderstreept wordt door sponsoring van diverse grote clubs zoals Standard Luik, Lille en FC Porto. Ook in de Benelux is New Balance een toonaangevend merk in de schoenen- en sportbranche. Hier opereert het bedrijf al sinds 20 jaar vanuit Sports Business Center in Leusden: de eerste showroom werd in 2000 in gebruik genomen. In de daarop volgende jaren werd de showroom op dezelfde locatie steeds verder uitgebouwd en omvat sinds 2015 ook kantoorruimte voor de 12 medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de Benelux.


Door een verandering in de organisatiestructuur valt het Nederlandse team per 1 januari 2021 direct onder het Europees hoofdkantoor en niet meer onder de distributeur Groupe Royer. Dit gaf aanleiding om het huurcontract in Leusden onder de loep te nemen. Ron Ket, country manager Benelux, legt uit: “Op papier gaan er dingen veranderen, maar naar onze retail-klanten toe blijven wij dezelfde betrouwbare partner. Door het huurcontract in Sports Business Center aan te houden, onderstrepen wij dit en bieden wij ook richting ons team stabiliteit. Ik zie ook absoluut geen aanleiding om onze uitvalsbasis te veranderen. Wij hebben hier een uitstekende plek met onze showroom en kantoor op één locatie, centraal in Nederland en voor iedereen goed bereikbaar. Ook in tijden van COVID-19 is dit voor ons een ideale plek: er wordt goed rekening gehouden met alle richtlijnen en er zijn extra ruimtes beschikbaar voor vergaderingen of evenementen, die je op incidentele basis erbij kan huren. Dat is ideaal voor ons.”


Bianca Rikels, center manager Sports Business Center, is enthousiast over de samenwerking: “New Balance is een prachtig merk met een enorme heritage: de kracht van het merk in de segmenten sneakers en running en de potentie in segmenten zoals voetbal en lifestyle zorgen voor een sterke positie. Het is geweldig dat wij dit merk nog zeker tot 2025 mogen huisvesten. De samenwerking met Ron en zijn team is erg prettig en de medewerking van Ron in het bestuur van onze exposantenvereniging draagt daar zeker aan bij. Wij kijken uit naar de voortzetting van onze fijne samenwerking.”

 

Achtergrond New Balance


Het bedrijf is in 1906 opgericht in Boston (USA) door de Ierse immigrant William J. Riley. Hij was gefascineerd hoe kippen op hun driepotige voeten een perfecte balans hebben, en ontwikkelde een flexibele voetboog support die ondersteuning biedt op drie punten. Het bedrijf “New Balance Arch Support Company” was geboren. Wat in eerste instantie bedoeld was als schoen voor arbeiders die veel staand werken, groeide onder de tweede generatie uit tot een grote speler op de sportmarkt. Kenmerkend voor New Balance is de focus op “function & fashion” en het feit dat New Balance ook vandaag nog delen van de collectie in de VS en het VK produceert.

 

 

Achtergrond Sports Business Center


Sports Business Center biedt in het ruim 20.000 m² tellende gebouw in Leusden een platform voor inkoop, inspiratie, informatie & educatie voor de sports business in de Benelux. Naast het verhuren van showrooms en kantoor worden er ook evenementen en beurzen georganiseerd. Voor meer informatie zie www.sportsbusinesscenter.nl