Peter Dankaart Cup

 

Op deze pagina vind je achtergrondinformatie over de Peter Dankaart Cup 2020.

 

De finalisten voor de Peter Dankaart Cup 2020 waren:

 

Intersport van den Broek (Eindhoven)

MK Skiservice (Bilthoven)

Karsten Travelstore (Zwaag)

 

Gewonnen heeft:

 

Intersport van den Broek (Eindhoven) - gefeliciteerd!

 

 Peter Dankaart Cup 2020

Achtergrond

 

De Peter Dankaart Cup is in 2015 in het leven geroepen door de Amersfoortse sportondernemer Wim Jaquet. Het is een onderscheiding waarmee zelfstandige sportretailers, die zich profileren door excellent of vooruitstrevend ondernemerschap, worden geëerd. Wim Jaquet heeft deze wisseltrofee tijdens het 50-jaar Daka congres voor het eerst uitgereikt aan een zelfstandige sportdetaillist die zich profileert door excellent of onderscheidend ondernemerschap: zijn concollega Daka. En omdat Peter Dankaart de eerste ondernemer was, die de onderscheiding in ontvangst mocht nemen, is de Cup naar hem vernoemd. 

 

In 2016 werd de trofee voor het eerst doorgegeven: het directieteam van Intersport Twinsport was toen de winnaar. In 2018 werd de onderscheiding voor de 3e keer uitgereikt, en toen viel Buitensport Four Seasons in de prijzen. 

 

Op 13 januari 2020 wordt de Peter Dankaart Cup voor de 4e keer uitgereikt, wederom tijdens het Brand Event in Sports Business Center te Leusden. Deelname aan dit event is gratis voor iedereen die werkzaam is in de sportbranche, mits vooraf aangemeld. Aanmelden kan via deze link.  

 

Wie mag stemmen?

 

Iedereen die werkzaam is in de sportbranche (retailers, leveranciers, andere medewerkers uit de  branche) kan zijn of haar favoriet nomineren. In december maakt de vakjury de finalisten bekend die de eindrace in gaan. Tot 13 januari (12:00 uur) mogen retailers, leveranciers en andere medewerkers uit de sportbranche stemmen op hun favoriet. Het aantal stemmen bepaalt wie de uiteindelijke winnaar wordt.

 

 

Criteria 

 

Om in aanmerking te komen voor de Cup, moet een ondernemer voldoen aan een aantal criteria. De winnaar van de Peter Dankaart Cup is …

  • een zelfstandige sportretailer
  • iemand die zich profileert door excellent of vooruitstrevend ondernemerschap
  • een fenomeen in de sportbranche
  • een echte entrepreneur
  • succesvol over een langere periode
  • iemand die over visie en strategisch inzicht beschikt
  • financieel gezond

 

Peter Dankaart heeft dit als volgt verwoord: “Het zijn mensen die de kracht van de branche bepalen en daarom wordt de prijs uitgereikt aan één persoon of meer personen, die zich op verschillende aspecten onderscheiden. Zo moet hij of zij een fenomeen zijn in de sportbranche, zich profileren als een echte entrepreneur, succesvol zijn over een langere periode, over visie en strategisch inzicht beschikken en financieel gezond zijn.”

 

 

Vakjury

 

Nadat de branche de ondernemers genomineerd heeft, beoordeelt een vakjury alle nominaties aan de hand van de omschreven criteria. De jury is samengesteld uit verschillende  branchespecialisten: Jan-Willem Juffer (Intersport), Terence Abrahamsen (Sport 2000), Dave Quadvlieg (InRetail), Adri Zwarthoff (Craft), Paul Faber (Buitensport Four Seasons) en Maas van Drie (Sports & Lifestyle Media). 

 

Heb je vragen over de Award?

Neem contact op met Sports Business Center: receptie@sportsbusinesscenter.nl of 033 432 0302.