Award Beste Medewerker 2020

 

Beste Medewerker 2020

 

 

Tot eind november kon er genomineerd worden voor deze Award en aan deze oproep werd ruimschoots gehoor gegeven. De jury heeft uit alle nominaties vier finalisten gekozen. Deze vier kandidaten gaan strijden om de wisselbeker voor de Beste verkoopmedewerker in de sportretail.

 

Dit waren de finalisten:  

 

Stephanie Dieke - Sport 2000 de Jonge Sport (Stadskanaal)

Michel du Pree - Bouchier Sport 2000 (Hoorn)

Angelique van der Hulst - van Bemmelen Outdoor (Zoeterwoude)

Björn Vollema - Duijvestein Wintersport (Zoetermeer)

 

En dit is de winnaar:

 

Stephanie Dieke - Sport 2000 de Jonge Sport (Stadskanaal)

 

Achtergrond van de Award

 

De Award Beste Verkoopmedewerker is in het leven geroepen om de goede prestaties van verkoopmedewerkers in de sportretail te honoreren en om in de branche aandacht te vragen voor de talentontwikkeling van winkelpersoneel.

 

De verkoopmedewerkers van sport-, outdoor- en sportfashion-winkels zijn heel bepalend in het succes van een fysieke winkel. In een tijdperk van toenemende verkopen via online kanalen wordt dit aspect alleen maar belangrijker. De consument gaat tegenwooordig met andere verwachtingen naar een winkel: het persoonlijke contact met én advies van de winkelmedewerkers zijn bepalend in de winkelervaring. En dat vergt nogal wat van de verkoopmedewerkers.

 

Daarom heeft Sports Business Center samen met haar partners InRetail, Detex en 333 Media (Sport Partner Magazine) deze Award in het leven geroepen.

 

 

 

Wie mag stemmen? 

 

De hele sportbranche mag stemmen: van winkeleigenaar tot storemanager, van leverancier tot collega op de winkelvloer. Als jij iemand weet die uitspringt in zijn kwaliteiten als verkoopmedewerker in een sport-, outdoor- of sportfashion-winkel, kan je dat kenbaar maken door hem of haar te nomineren of door op hem of haar te stemmen (vanaf nu t/m 13 januari 2020). 

 

 

 

Criteria

 

Wie is voor jou de beste verkoopmedewerker, op basis van jouw ervaringen van het afgelopen jaar? Neem voor je oordeel alle drie onderstaande criteria in oogschouw:

 

Expertise: Hij of zij…

 • beschikt over alle basiskennis (productonafhankelijk) omtrent merken, materialen, assortimenten en eigenschappen van producten.
 • beschikt in zijn vakgebied (voetbal, running, wintersport, golf, sportfashion, …) over échte expertise over de aangeboden producten.
 • weet alle ins en outs van “zijn/haar” sport en weet wat je nodig hebt.
 • houdt zijn kennis up-to-date door bijvoorbeeld het volgen van cursussen en trainingen en is constant bezig zich verder te ontwikkelen in zijn vakgebied.

 

Verkooptalent: Hij of zij …

 • is een gedreven verkoper: vraagt door totdat hij of zij alle informatie over de klant heeft - om het juiste product aan te kunnen bieden.
 • wil de klant voor de lange termijn aan de winkel binnen en gaat niet voor het korte termijn omzetresultaat.
 • is altijd bereid een extra stap te zetten voor de klant.
 • gaat resultaatgericht te werk, biedt proactief bijpassende producten aan, denkt met de klant mee en beperkt ‘lost sales’ tot een minimum.

 

Sociale competenties: Hij of zij…

 • kan zich goed verplaatsen in de klant, kan goed luisteren naar de klant.
 • kan zijn/haar klanten enthousiasmeren.
 • beheerst het gedachtegoed van gastvrijheid en weet zijn/haar klanten op ieder moment een gastvrij gevoel te geven.
 • heeft passie voor zijn of haar vak en de producten in zijn of haar productgroep.

 

 

 

Jury

 

Een vakjury gaat aan de hand van de stemmen en hun eigen expertise de finalisten en de uiteindelijke winnaar bepalen. Leden van de vakjury zijn: Dave Quadvlieg (InRetail, Branchespecialist Schoenen en Sport), Jurgen Schefczyk (Manager Detex opleidingen en Manager externe betrekkingen TMO Fashion Business School), Maas van Drie (eigenaar Sports & Lifestyle Media, uitgever van Sport Partner Magazine).

 

 

 

Timing & Proces

 

De sportbranche kan medewerkers nomineren tot begin december 2019. Dan volgt er een stemfase waarbij de branche kan stemmen op deze drie finalisten. Zowel het nomineren als het stemmen gaat via een korte online enquête.

 

De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de het avondprogramma van het SBC Brand Event op 13 januari 2020 in Sports Business Center te Leusden. Deelname aan dit event is gratis voor iedereen die werkzaam is in de sportbranche, mits van te voren aangemeld. Aanmelden is mogelijk via deze link.

 

 

 

Wat krijgt de winnaar?

 

Naast publiciteit, eeuwige roem en een mooie wisselbeker die de winnaar voor 1 jaar mag houden, wordt er een leuke prijs aangeboden.

 

 

 

Wil je aanwezig zijn bij de uitreiking van de Awards?

 

Dat kan! Iedereen die werkzaam is in de sportbranche mag kosteloos deelnemen aan de Award Show op 13 januari 2020 in Sports Business Center. Het programma begint om 19:00 uur. Je kan je hier aanmelden

 

Heb je vragen over de Award?

Neem contact op met Sports Business Center: receptie@sportsbusinesscenter.nl of 033 432 0302.