Beurzen van Intersport en Runnersworld voortaan in Sports Business Center

 

 

Rso  Intersport Rw

 

Per 1 juni j.l. beschikken de formules Intersport en Runnersworld van Euretco Sport over een eigen showroom in Sports Business Center. Tegelijkertijd heeft Euretco Sport RSO het huurcontract voor haar showroom met in ieder geval drie jaar verlengd. Hiermee is Sports Business Center de vaste beurslocatie van Intersport, Runnersworld en Euretco RSO voor de komende drie jaar. Deze intensivering van de samenwerking verstevigt de positie van Sports Business Center als hét schakelpunt van de sportretail.

 

Daniël Bentveld (Center Manager, Sports Business Center) geeft aan trots te zijn om Intersport en Runnersworld als sterke partners erbij te hebben: ”Wij noemen ons center “het clubhuis van de sport” en de komst van deze spelers maakt het clubhuis ijzersterk. Daarnaast is het ook van toegevoegde waarde voor de hier gevestigde sportmerken: het afstemmen van zaken en het aanleveren van samples gaat veel makkelijker als je onder één dak zit.”

 

Ook Jim Vos (Inkoopmanager, Intersport Nederland) is blij met de nieuwe beurslocatie: “Het is voor ons ideaal om dicht bij de leveranciers te zitten, je kan snel schakelen en ook onze aangesloten ondernemers weten de weg goed te vinden.”

 

Bas van der Krogt (Formulemanager Runnersworld) vult aan: “Wij staan voor hoogwaardige service en advies en dat willen wij ook op onze inkoopbeurzen laten zien; Sports Business Center biedt hiervoor een locatie met een sportieve uitstraling en wij zullen deze ruimte ook gebruiken om het nieuwe winkelconcept te laten zien.”

 

Emiel Poeisz (Manager RSO Sport) houdt de beurzen al geruime tijd in de RSO showroom en ziet vooral het voordeel voor de aangesloten ondernemers: “Met onze ruimte kunnen wij o.a. de ondernemers helpen de juiste keuze te maken en daarom presenteren wij voor elk inkoopseizoen de collecties overzichtelijk in onze showroom in Sports Business Center; dat bespaart de ondernemer veel tijd.”

 

De beurzen worden gehouden in de showrooms J04 (Runnersworld), J05 (Intersport) en G04 (Euretco Sport RSO). Voor alle beursdata verwijzen wij je naar de beurskalender.

 

Achtergrond Intersport, Runnersworld en Euretco Sport RSO

 

INTERSPORT (internationaal opgericht in 1968) is dé sportspeciaalzaak voor iedereen, die zich graag fit voelt en plezier aan sport beleeft. Met circa 60 sportwinkels in Nederland en in totaal ruim 5.400 winkels in meer dan 40 landen is er altijd wel een INTERSPORT in de buurt! De INTERSPORT-winkels bieden een ruim assortiment aan topmerken, hebben internationale service- en garantievoorwaarden, gekwalificeerde medewerkers en zijn bij uitstek de specialist in o.a. voetbal, fitness, tennis, running, wandelen, zwemmen, indoor, wintersport en hockey. Bij INTERSPORT combineren we de kracht van een grote, internationale winkelformule met de sterke lokale betrokkenheid van onze zelfstandige ondernemers en dragen we graag bij aan een gezondere levenswijze.

 

Runnersworld is de nummer één hardloopspeciaalzaak van Nederland. De keten heeft 18 winkels in Nederland en richt zich daarbij vooral op hoogwaardige service en advies. Bij de formule vinden hardlopers niet alleen een uitgebreid assortiment aan A-merk-hardloopschoenen, -kleding en -accessoires, ze kunnen er ook terecht voor een passend advies op hardloopgebied. In de winkels staan ervaren en enthousiaste hardlopers klaar om ervoor te zorgen dat iedereen op de juiste schoen wordt gezet. Daarbij maken ze onder meer gebruik van een geavanceerde loop- en voetanalyse met videobeelden.

 

Euretco Sport RSO is met ruim 150 aangesloten sportwinkels in allerlei disciplines en specialismen de grootste samenwerkende groep sportondernemers van Nederland. Deze groep bestaat al sinds 1978 en combineert zelfstandig ondernemerschap onder eigen naam met de collectieve kracht op onder andere inkoopgebied.

 

Achtergrond Sports Business Center

 

Sports Business Center biedt in het ruim 20.000 m² tellende gebouw in Leusden een platform voor inkoop, inspiratie, informatie & educatie voor de sports business in de Benelux. Naast het verhuren van showrooms worden er evenementen en beurzen georganiseerd, deels een eigen beheer, deels in samenwerking en in opdracht van samenwerkingspartners.

Waar Euretco Sport RSO, Intersport en Runnersworld hun showrooms in Sports Business Center als beurslocatie gebruiken, houden andere retail service organisaties ook kantoor in Leusden, zoals Run2day en ANWR-GARANT (Sport 2000, SOCCER CENTER, FAIRPLAY en Outdoor Specialist). Daarnaast huren ook veel leveranciers (20% van de huurders) naast een showroom ook een kantoor in Sports Business Center, zoals PUMA Benelux BV, Speedo Nederland, New Balance, Odlo Sportswear en Equip Benelux.