ISPO Brandnew 2020

 

ISPO Brandnew is `s werelds grootste platform voor Star-ups in de sport business. Sinds 20 jaar al toont ISPO in deze expositie veelbelovende newcomers. Hier is menig merk bekend geworden, zoals bijvoorbeeld GoPro, Naish Kites, Maloja en On. En ook dit jaar waren er weer tal van verrassende innovaties te zien, deze vonden wij het meest interessant:

 

EXOlung – overal winnaar

 

Exolung (1)

 

Een simpele en voordelige manier om te gaan duiken – dat is de USP van Exolung. Deze innovatie maakt het mogelijk om zonder druklucht en zwaar apparatuur te duiken tot een diepte van 5m. De lucht om te ademen pompt de duiker zelf door middel van bewegingen met zijn benen door een slang.

Meer informatie: https://www.exolung.com/

 

Kinetic Balance – het eerste sportjack voor mensen in een rolstoel 

(deelnemer categorie: Future Mobility)

 

Kinetic Hoogte 212Kinetic 2

 

Innovatie made in Holland: Tot nu toe moesten mensen in een rolstoel kleding dragen die gemaakt is voor lopende mensen. De start-up Kinetic Balance brengt hier verandering in! Het modelabel maakt functionele & fashionable kleding voor actieve mensen in een rolstoel. En zij profileren zich bewust als modelabel, passend bij hun credo: People stare - make it worth it! Deze 3-in-1 jas is helemaal toegespitst op comfort en gebruiksgemak: de kraag is speciaal gevormd voor een zittende houding (geen irritatie aan de kin), de zakken zijn makkelijk te bereiken, de rits sluit simpel door middel van een magneet, de onderrug (waar de rugleuning is) gebruikt stretchmateriaal voor een maximale bewegingsvrijheid en er zit extra bescherming op de mouwen voor het rijden in een rolstoel. Kinetic Balance gebruikt hoogwaardige materialen uit de outdoorbranche (b.v. Primaloft) en slaagt erin de benodigde functionaliteiten voor hun doelgroep te realiseren met behoud van een sportieve en stylishe uitstraling.

Meer informatie: https://www.kinetic-balance.com/

 

 

Awayco – winnaar in de categorie Connected Sports

 

Awayco

 

Met de app van Awayco kan je hoogwaardige sportuitrusting op een simpele manier huren, waar je ook bent. De app verbindt consumenten, retailers, platformen en traditionele verhuurbedrijven en biedt nieuwe kansen in een markt die steeds meer beweegt naar “gebruik” in de plaats van “bezit”.

Meer informatie: https://awayco.com/

 

Skinalp - Upcycling-Accessoires made in Italy

(deelnemer categorie: Urban Outdoor)

 

Skinalp

 

Urban upcycling made in Italy: het bedrijf Skinalp gebruikt skivellen voor het maken van hun producten. Zij gebruiken de reststukken uit de productie en afgekeurde skivellen van het merk Pomoca en maken er accessoires van zoals riemen en tassen. Het materiaal is mooi en duurzaam, waterafstotend en het heeft een fijne grip. Doel van dit initiatief is een verduurzaming van de productie van skivellen. Met als ‘bijvangst’ echte collector’s items voor de toerskiër en andere liefhebbers.

Meer informatie: https://www.skinalp.com/

 

 

 

FORM: smart AR-zwembril met performance tracking 

(deelnemer categorie: Connected Sports)

 

Form

 

Nu is er ook voor zwemmers een bril waarmee men  - zonder het zwemmen te onderbreken - actuele trainingsdata kan inzien. De AR-zwembril beschikt over een geïntegreerd display waarop je tijdens het zwemmen actuele data zoals tussentijden, frequentie en afstand ziet.

Meer informatie: https://www.formswim.com/

 

Bobsla E-Kart

(deelnemer categorie: Slopes & Parks)

 

Bobsla 

 

Daar is die dan: een elektrisch sneeuw mobiel. Minder toepasbaar in Nederland maar toch leuk om te zien dat e-mobility verder gaat dan waar het asfalt eindigt.

Meer informatie: https://bobsla.com/

 

Bron foto's en details: ISPO