ISPO Award 2020

 

Elk jaar verleent ISPO hun Gold Awards aan de meest baanbrekende sportproducten in 5 categorieën (outdoor, snowsports, running, fitness & teamsports en sustainability). Een vakjury kiest uit alle inzendingen de meest innovatie producten; een soort keurmerk dat het voor de bezoeker en inkoper makkelijk maakt om de highlights te ontdekken. En er waren dit jaar weer veel merken vertegenwoordigd die in Sports Business Center gevestigd zijn:

 

 

Tenson: Aerismo Jackorak MPC Extreme

Gold Winnaar categorie Snowsports

 

Tenson

 

Een moderne interpretatie van de klassieke ski-anorak in een prachtig design en met slimme functies voor de wintersporter: een extra rits aan de rug maakt het mogelijk om de jas ruimer te maken voor een rug protector en de capuchon past over de ski-helm. De jas bestaat uit drie lagen, is ademend, winddicht en waterdicht (10.000mm waterkolom).

Meer informatie: showroom C05 in Sports Business Center.

 

Marmot WarmCube Gallatin 20

Gold Winnaar categorie Outdoor

 

Marmot Marmot Detail

 

Deze slaapzak voor meerdaagse tochten in de winter combineert het beste uit twee werelden: dons en synthetisch isolatiemateriaal zijn op een ludieke manier verwerkt met de zogenaamde WarmCube technologie. Dit zijn met dons gevulde zakken in een kubusformaat. Door hun bijzondere vorm zorgen zij snel voor intensieve en gelijkmatige warmte. Op de meest kritische plekken (borst, voeten) wordt deze technologie toegepast en op de overige plekken synthetisch isolatiemateriaal.

Meer informatie: showroom A25 in Sports Business Center.

 

Helly Hansen Elevation Infinity Shell Jacket

Gold Winnaar categorie Snowsports

 

Helly Hansen

 

Deze duurzaam geproduceerde pro-shell voor de wintersport is een prachtig voorbeeld voor “responsible & high quality clothing”. Deze waterdichte en ademende jas is gemaakt zonder het gebruik van middelen die schadelijk zijn voor het milieu. De LIFA Infinity Pro Technologie maakt dit mogelijk, een drie-laags materiaal dat ook zonder chemicaliën permanent waterdicht blijft.

Meer informatie: showroom B30 in Sports Business Center.

 

 

Black Yak Amrit BC

Gold Winnaar categorie Snowsports

 

Black Yak

 

Een broek voor alpinisme en bergsport met maximale functionaliteit en een perfecte pasvorm. Het drie-laags Gore-Tex Pro materiaal is zeer robuust, wind- en waterdicht, ademend en flexibel. Het bovenstuk van de broek is gemaakt van 4-way stretch materiaal van Cordura en biedt optimale bewegingsvrijeheid voor skiën, bergbeklimmen in de winter of zelfs ijsklimmen.

Meer informatie: showroom A26b in Sports Business Center.

 

 

Odlo Dual Dry Zeroweight Waterproof Jacket

Gold Winnaar categorie Running

 

 Odlo

 

Een waterdichte jas met een extreem goed ademend vermogen, hiermee lost ODLO een bekend en al lang bestaand probleem op: het houdt hardlopers en andere duursporters droog – van binnen én van buiten. Het drie-laags Dual Dry-Material heeft een waterkolom van 20.000 mm en een hoog ademend vermogen: 50.000 g/m²/24h. Het waterdicht membraan weegt slechts 53 gram per m² en is heel klein op te vouwen als je gaat hardlopen, maar is zeker ook geschikt voor fietsen of hiken.

Meer informatie: showroom H09 in Sports Business Center.

 

UYN Energyon

 

Gold Winnaar categorie Running

 

Uyn

 

 

Deze anatomisch gevormde base layer is gemaakt van een nieuw nylon garen: Natex. Een innovatief garen dat gemaakt wordt van 100% plantaardige grondstoffen. Het is lichter dan ander nylon, het droogt sneller, is flexibel en antibacterieel. De anatomisch gevormde mouwen (Flowtunnel) zorgen voor maximale ventilatie. Kleine gaatjes en driedimensionale groeven op borst, rug en onder de oksels zorgen voor luchtcirculatie en een constante temperatuur tijdens het trainen. Deze baselayer is voor het hardlopen en zeker ook voor andere sporten geschikt.

Meer informatie: showroom C02 in Sports Business Center.

 

Bergans of Norway: Collection of tomorrow future.labs.05.A

Gold Winnaar categorie Sustainability

 

Bergans 

 

Bergans of Norway belooft met hun "Collection of tomorrow" precies wat de naam al zegt: van de duurzaam geproduceerde rugzak van vandaag kan je morgen een ander product laten maken. Deze rugzak is een uitstekend voorbeeld van de circulaire economie en dient als prototype voor een andere manier van productontwikkeling. Bergans of Norway zal dit principe in de toekomst ook in andere productgroepen toepassen.

Meer informatie: showroom D14 in Sports Business Center.

 

Bron foto's en details: ISPO