Nieuws uit de markt

Nieuwe merken in Sports Business Center

 

Het inkoopseizoen FW 20-21 gaat bijna van start en bij een rondje door het centrum valt op dat er op een aantal plekken verbouwd wordt. Wat zijn de laatste ontwikkelingen en welke nieuwe huurders zijn er? Tijd voor een update uit het centrum!

  • Jan-Thijs Oosterhoudt gaat binnenkort vanuit showroom A25 de collectie presenteren van Marmot.
  • Runningmerk On gaat komend seizoen de FW 20-21 collectie presenteren in showroom B16; dit is een tijdelijke locatie totdat de nieuwe vaste showroom (B26) verbouwd is.
  • André Vermaas van MyGear gaat komend seizoen de ski-collectie van Stöckli presenteren in showroom B41.

 

Verhuizingen

  • Raoul Fehrenschild van Rafertrading heeft zijn contract verlengd en gaat verhuizen naar showroom D02. Hier presenteert hij straks de merken Sherpa, GrueziBag en Tentree. Ook gaat Raoul het seizoen FW 20-21 zijn werkzaamheden als agent voor Keen voortzetten.
  • Fenix Outdoor Benelux gaat verhuizen naar C35; hier hebben zij meer ruimte om de producten van alle merken (Hanwag, Royal Robbins, Primus, Brunton) goed te presenteren.
  • Richard Cremers van Summit Outdoor & Sports is druk aan het verbouwen in zijn nieuwe showroom B34. Op deze nieuwe locatie stralen straks de merken La Sportiva, Black Yak en Aclima.

 

Tijd om te nomineren voor de 3 Awards

 

 

Op maandag 13 januari 2020 worden tijdens het SBC Brand Event drie belangrijke branche Awards uitgereikt: Beste Levernacier, Beste Medewerker en de Peter Dankaart Cup. De Awards Beste Leverancier en Beste Medewerker worden voor de 3e keer uitgereikt in Sports Business Center te Leusden. De Peter Dankaart Cup, een wisseltrofee die eens in de twee jaar wordt uitgereikt, is komend jaar ook weer van de partij. Voor de 4e keer wordt deze Cup uitgereikt aan een zelfstandige sportretailer. 

 

Vanaf nu is het mogelijk om jouw nominaties uit te brengen! Klik op de volgende links om te nominderen:

 

Beste Leverancier 2020

Beste Medewerker 2020

Peter Dankaart Cup 2020

 

De nominatie periode is open tot begin december. Veel succes met nomineren!

De 17e deelnemede winkel bij Outdoorspecialist.nl  

 

Sinds begin april 2019 is Outdoorspecialist.nl aangesloten als nieuwe formule bij ANWR-GARANT. Vooraf was geformuleerd om eind van het jaar 15 deelnemende winkels te hebben. Deze doelstelling is in oktober al overtroffen, inmiddels zijn 17 winkels verbonden aan Outdoorspecialist.nl.  

 

Outdoorspecialist.nl is het keurmerk voor specialisten in de outdoorbranche. Het doel van dit keurmerk is om de krachten te bundelen van zowel gespecialiseerde leveranciers als detaillisten. Gezamenlijke marketingactiviteiten is hier een voorbeeld van. Daarnaast heeft Outdoorspecialist.nl het doel om een webshop op te zetten gebaseerd op de gezamenlijke voorraden van de aangesloten winkels. 

Alle outdoorspecialisten blijven volledig zelfstandig en zullen ook hun eigen winkelnaam houden.

 

Meer informatie? Neem contact op met:

Eddy Huissoon (Outdoor-Project Manager)
Tel: +31-611392777
E-mail: agnoutdoor@gmail.com

 

Succesvolle wintersport clinic voor winkelpersoneel

 

Op maandag 7 oktober organiseerden Head, Fischer Sports en Rossignol voor de 3e keer hun wintersport clinic in Sports Business Center. De drie merken hebben de handen ineen geslagen om samen te investeren in de kennis op de winkelvloer. Lees het persbericht.

 

Wintersport Clinic 2019 Winnaar

Wintersport Clinic in Sports Business Center

 

Aanstaande maandag, 7 oktober, vindt de Wintersport Clinic plaats van de drie merken HEAD, Fischer Sports en Rossignol in Sports Business Center. Door de krachten te bundelen bieden deze drie merken de ideale ondersteuning aan hun retail-partners. Alle winkelmedewerkers zijn straks TOP-voorbereid op het nieuwe ski seizoen. Heel veel succes!

Bootfitting Clinic van Sidas 

Op de dagen 7, 8 en 21 oktober vinden maar liefst drie bootfitting clinics plaats in Sports Business Center. In de showroom van TCK Sports Group worden de clinics gegeven door bootfitter Guillome Rastello. Het gehele programma bestaat uit verschillende levels zodat elke deelnemer optimaal kan leren. Meer hierover weten? Neem contact op met TCK Sports Group (tel. 045-211 08 30).

 

Fb Sidas

Bezoekers erg enthousiast over SPORT 2000 Professional Clinic Day

 

Op maandag 30 september organiseerde SPORT 2000 een Professional Clinic Day, gericht op het winkelpersoneel van SPORT 2000. Zo’n 50 personeelsleden afkomstig uit sportzaken verspreid over heel Nederland waren speciaal voor deze dag naar het SBC in Leusden gekomen.

 

Human Touch

SPORT 2000 stelt dat personeel de sleutel is naar de consument. Door de klant met een 'human touch', deskundig en inspirerend te benaderen onderscheidt SPORT 2000 zich van de rest.

 

Inhoud Clinic Day

Met deze Clinic Day helpt SPORT 2000 het personeel om morgen weer beter te zijn dan vandaag. Directeur, Terence Abrahamsen, trapte af met de aangescherpte internationale positionering van SPORT 2000 en benadrukte de belangrijke rol van de aanwezigen. Lees hier het volledige persbericht. 

Geslaagde Kick-off

 

Op 24 september hield DAKA met medewerkers en enkele leveranciers de kick-off van Ski & More in Sports Business Center. Tijdens deze avond vond de officiële aftrap plaats van dit nieuwe televisieprogramma. Op zondag 29 september om 17.00 uur wordt de eerste aflevering uitgezonden op RLT4. Het was een geslaagde avond met een interessante inkijk in de marketingplannen en de aankomende campagnes. 

 

 

 

De Professional Clinic Day

 

In Sports Business Center wordt op 30 september een clinic dag georganiseerd voor alle winkelmedewerkers van Sport 2000, “De Professional Clinic Day”. Alle deelnemers krijgen een update van de merken Nike, adidas en Asics. De laatste trends op het gebied van running, fitness en voetbal worden onder de aandacht gebracht en sales-skills en social media vaardigheden komen aanbod. Met de “De Professional Clinic Day” investeert Sport 2000 in de kennis van de winkel medewerkers, die gedurende de dag ook veel van elkaar kunnen leren. 

 Sport 2000 Clinic 30Sep Uitnodiging

Beurzen van Intersport en Runnersworld voortaan in Sports Business Center

Per 1 juni j.l. beschikken de formules Intersport en Runnersworld van Euretco Sport over een eigen showroom in Sports Business Center. Tegelijkertijd heeft Euretco Sport RSO het huurcontract voor haar showroom verlengd. Hiermee is Sports Business Center de vaste beurslocatie van Intersport, Runnersworld en Euretco RSO voor de komende drie jaar. Deze intensivering van de samenwerking verstevigt de positie van Sports Business Center als hét schakelpunt van de sportretail. Lees het persbericht.

Op de hoogte blijven van alles wat er in Sports Business Center gebeurt?

 

Volg ons op social media!

 

Twitter Logo  Facebook  Linked 2

Duurzame inspiratie op het Sustainability Square

 

Op het Sustainability Square in het atrium van Sports Business Center maak je kennis met nieuwe producten en merken die onderscheidend zijn op het gebied van duurzaamheid. Op de website wordt er uitleg gegeven over verschillende duurzame materialen en ontwikkelingen en op het Sustainability Square kan je de producten live zien. Voor een uitgebreide uitleg kan je terecht in de showrooms van de merken.

Inkoopseizoen gaat van start

Op maandag 17 juni vindt de 1e Market Day plaats van het inkoopseizoen Spring-Summer 2020. Alle showrooms zijn dan geopend en wij heten jou van harte welkom! Bekijk hier alle data van de Market Days dit seizoen.

 

Sbc Market Days A4 297X21 3 Klein

 

 

Gratis tickets voor vakbeurs OutDoor by ISPO

Van 30 juni tot en met 3 juli vindt de vakbeurs OutDoor by ISPO plaats: ruim 950 exposanten uit 36 landen verdeeld over maar liefst 9 hallen. Door onze samenwerking met Messe München & ISPO kunnen wij onze vaste bezoekers ook voor de aanstaande beurs gratis toegangskaarten aanbieden.

Ga naar de website van OutDoor by ISPO en vraag je gratis ticket aan; gebruik hiervoor de ticketcode: SBC_OBI2019. Meer informatie over OutDoor by ISPO? Bezoek de website.

Outdoor By Ispo Od Keyvisual 

Meld je aan voor Sportfocus 2019!

 

Op 20 mei presenteert brancheorganisatie InRetail het nieuwste sportfocus rapport: Haal kracht uit iedere golf. Benut deze kans en profiteer van nieuwe inzichten over de veranderingen in de sportmarkt. Lees hier meer.

 

Banner Sportfocus2019