Nieuws uit de markt

Samenwerking Outdoorspecialist.nl is van start gegaan

Na een jaar van voorbereiden is dit voorjaar de samenwerking Outdoorspecialist.nl van start gegaan. Op de nieuwe website is alle informatie te vinden over de inhoud van het concept, de deelnemende detaillisten en merken, maar ook heel veel nieuws over producten en bijvoorbeeld reisverhalen.

Lees hier het volledige persbericht.

Veilig inkopen & vergaderen in Sports Business Center

 

Om voor maximale veiligheid te zorgen, volgen wij de adviezen van de overheid nauwlettend op. Daarnaast hebben wij een aantal extra maatregelen getroffen:

 • Op enkele plekken is eenrichtingsverkeer, let op de borden.
 • Voldoende handzeep en papieren handdoeken beschikbaar.
 • Dispensers met handdesinfectiemiddel aanwezig.
 • Veilig vergaderen in onze Meeting Rooms (inrichting aangepast).
 • Extra schoonmaak van trapleuningen, toiletten en deurkrukken.
 • Perfect Lunch is open, consumeren in de showroom.


Verder hebben onze expsanten een stappenplan ontvangen voor het veilig organiseren van afspraken in hun showrooms.

Wij zijn er klaar voor!

 

Sbc Corona Insta Post 400X400

Tijdelijk aangepaste openingstijden Sports Business Center

 

Sports Business Center is en blijft open, echter met aangepaste openingstijden. Tot 1 juni aanstaande sluiten wij iets eerder dan gebruikelijk, namelijk om 18:00 uur (maandag t/m vrijdag). Tot 28 april zijn ook de maatregelen van de overheid ter bestrijding van het coronavirus verlengd. Het volgen van deze maatregelen blijft uiteraard van groot belang (zie ook de infographic van 16 maart onderaan op deze pagina). Je leest hier meer over de aanpak in Nederland.

 

Veel liefs uit Leusden! Wij gaan de 5e week in van de overheidsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Sports Business Center is en blijft open, en toch is het voor ons nog steeds wennen aan de situatie. Als team proberen wij positief te blijven en goed voor elkaar te zorgen. Even een rondje sporten of iets doen wat je leuk vindt, is dan heel belangrijk. Dat geeft ons extra energie. En die energie willen wij met deze foto graag met je delen. Wij denken aan jou en kijken er al enorm naar uit om snel weer met z’n allen bij elkaar te komen in Sports Business Center. Blijf gezond!

Hartelijke groet,
Carla, Carolien, Charlotte, Daniel, Florien, Gerard, Mark, Willem & Xander

ANWR-GARANT Nederland vraagt regering om extra hulp

 

Op 30 maart heeft Retail Service Organisatie ANWR-GARANT Nederland (met meer dan 450 leden) een brief overhandigd aan de Minister van Economische Zaken en Klimaat. Hierin wordt de ernstige liquiditeitscrisis in de schoen-, sport- en modebranche omschreven. Deze liquiditeitscrisis is een direct gevolg van de Corona-maatregelen en ANWR-GARANT Nederland vraagt de regering om extra hulp om faillissementen, werkeloosheid en leegstand te voorkomen. Daarnaast doet ANWR-GARANT en oproep aan alle schoen-, sport- en mode-ondernemers: teken de online petitie en doe zo spoedig mogelijk je Btw-aangifte van het 1e kwartaal, om de financiële effecten te laten zien. Lees hier het volledige persbericht.

Tijdelijk aangepaste openingstijden

 

Als gevolg van de Corona-maatregelen hanteert Sports Business Center vanaf dinsdag 17 maart tot 1 juni aangepaste openingstijden: wij sluiten iets eerder dan gebruikelijk, namelijk om 18:00 uur (maandag t/m vrijdag).

Daarnaast is het van belang dat wij met z'n allen de adviezen van de rijksoverheid blijven volgen. Je leest hier de laatste aankondigingen van 15 maart.

 

Aanvullende Maatregelen 15 Maart 2020

Maatregelen Nl 2

Nieuwe Corona-maatregelen

 

Op 12 maart j.l. heeft premier Rutte in een persconferentie de nieuwe Corona-maatregelen aangekondigd. Dit houdt in dat bijeenkomsten met meer dan 100 personen voor de rest van deze maand in heel Nederland worden afgelast. Dit heeft voor Sports Business Center de volgende consequenties:

 • De Bever Buiten Experience op 24 maart a.s. gaat niet door. Er wordt gezocht naar een nieuwe datum. Dat zal hoogstwaarschijnlijk in het najaar zijn.
 • De Ski Hardwaren Beurs van ANWR-GARANT op 23 en 23 maart a.s. gaat niet door. De betrokken leveranciers en retailers kunnen bij vragen rechtstreeks met ANWR-GARANT contact opnemen.

Onde deze link lees je alle van de overheid aangekondigde maatregelen en ons advies is om deze te volgen. Daarnaast willen wij je vragen om de website van het RIVM in de gaten te houden voor de laatste adviezen en ontwikkelingen. En blijf vooral je gezond verstand gebruiken.

 

Sports Business Center blijft vooralsnog de standaard openingstijden hanteren. Wij blijven de ontwikkelingen volgen en informeren je zo spoedig mogelijk over zaken die relevant zijn voor Sports Business Center. Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op via tel. 033-432 0302 of per email: receptie@sportsbusinesscenter.nl

Agn 2020 Schoenuitreiking 8 Klein

De winnaars zijn bekend: Goud voor Frans Muller en Zilver voor Solidus

Vanmiddag reikten Dennis Beute (algemeen directeur) en Marieke van Aaken (Category manager schoenen) namens de leden van ANWR-GARANT in Nieuwegein twee prestigieuze prijzen uit ”De Gouden en De Zilveren Schoen 2019 van ANWR-GARANT”. Goud ging voor het eerst in de geschiedenis niet naar een schoenenmerk, maar naar een marktleider in de niche Frans Muller. Zilver was voor Solidus.

Corona virus: volg adviezen RIVM

De afgelopen dagen was er in verschillende media veel aandacht voor de uitbraak van het corona virus, zeker nu er ook in Nederland mensen besmet zijn geraakt. Uiteraard houdt Sports Business Center de actuele ontwikkelingen, maatregelen en adviezen scherp in de gaten. Hierbij beroepen we ons uitdrukkelijk op de adviezen en maatregelen van het RIVM en de verschillende ministeries:
 
•    Was je handen regelmatig
•    Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
•    Gebruik papieren zakdoekjes
 
Al onze sanitaire voorzieningen zijn ruimschoots voorzien van voldoende handzeep. Het wassen van je handen is het beste middel om te zorgen voor een goede hygiëne. Ondanks dat de berichtgeving in de media snel gaat en veel is, zullen we proberen je zo goed en tijdig mogelijk te informeren over zaken die relevant zijn voor Sports Business Center.
Kijk voor de meeste recente adviezen op http://www.rivm.nl en lees de veel gestelde vragen en antwoorden.

Vb Fotografie Hr Dsc03046

Geslaagde aftrap van het inkoopseizoen FW 20-21

Op 13 januari 2020 vond het SBC Brand Event plaats, traditiegetrouw de 'officiïele' aftrak van het inkoopseizoen. Een sterk aanbod en de Award Show in de avond zorgden voor een druk bezocht centrum!

Dit waren de highlights van de dag:
De combinatie van vaste exposanten en ruim 40 gastmerken zorgde voor een sterk aanbod.

Een groot aantal retailers was vertegenwoordigd in Leusden.

De Après-Ski bar middenin het atrium zorgde voor goede sfeer.

De feestelijke Award Show was een spetterende afsluiting van een geslaagde dag:
Intersport van den Broek wint de Peter Dankaart Cup.
Stephanie Dieke van Sport 2000 de Jonge Sport wint de Award Beste Medewerker.
Röhnisch Sportwear wint de Award voor Beste Leverancier.

Lees hier het uitgebreide slotbericht.

Nieuwe merken in Sports Business Center

 

Het inkoopseizoen FW 20-21 gaat bijna van start en bij een rondje door het centrum valt op dat er op een aantal plekken verbouwd wordt. Wat zijn de laatste ontwikkelingen en welke nieuwe huurders zijn er? Tijd voor een update uit het centrum!

 • Jan-Thijs Oosterhoudt gaat binnenkort vanuit showroom A25 de collectie presenteren van Marmot.
 • Runningmerk On gaat komend seizoen de FW 20-21 collectie presenteren in showroom B16; dit is een tijdelijke locatie totdat de nieuwe vaste showroom (B26) verbouwd is.
 • André Vermaas van MyGear gaat komend seizoen de ski-collectie van Stöckli presenteren in showroom B41.

 

Verhuizingen

 • Raoul Fehrenschild van Rafertrading heeft zijn contract verlengd en gaat verhuizen naar showroom D02. Hier presenteert hij straks de merken Sherpa, GrueziBag en Tentree. Ook gaat Raoul het seizoen FW 20-21 zijn werkzaamheden als agent voor Keen voortzetten.
 • Fenix Outdoor Benelux gaat verhuizen naar C35; hier hebben zij meer ruimte om de producten van alle merken (Hanwag, Royal Robbins, Primus, Brunton) goed te presenteren.
 • Richard Cremers van Summit Outdoor & Sports is druk aan het verbouwen in zijn nieuwe showroom B34. Op deze nieuwe locatie stralen straks de merken La Sportiva, Black Yak en Aclima.

 

Tijd om te nomineren voor de 3 Awards

 

 

Op maandag 13 januari 2020 worden tijdens het SBC Brand Event drie belangrijke branche Awards uitgereikt: Beste Levernacier, Beste Medewerker en de Peter Dankaart Cup. De Awards Beste Leverancier en Beste Medewerker worden voor de 3e keer uitgereikt in Sports Business Center te Leusden. De Peter Dankaart Cup, een wisseltrofee die eens in de twee jaar wordt uitgereikt, is komend jaar ook weer van de partij. Voor de 4e keer wordt deze Cup uitgereikt aan een zelfstandige sportretailer. 

 

Vanaf nu is het mogelijk om jouw nominaties uit te brengen! Klik op de volgende links om te nominderen:

 

Beste Leverancier 2020

Beste Medewerker 2020

Peter Dankaart Cup 2020

 

De nominatie periode is open tot begin december. Veel succes met nomineren!

De 17e deelnemede winkel bij Outdoorspecialist.nl  

 

Sinds begin april 2019 is Outdoorspecialist.nl aangesloten als nieuwe formule bij ANWR-GARANT. Vooraf was geformuleerd om eind van het jaar 15 deelnemende winkels te hebben. Deze doelstelling is in oktober al overtroffen, inmiddels zijn 17 winkels verbonden aan Outdoorspecialist.nl.  

 

Outdoorspecialist.nl is het keurmerk voor specialisten in de outdoorbranche. Het doel van dit keurmerk is om de krachten te bundelen van zowel gespecialiseerde leveranciers als detaillisten. Gezamenlijke marketingactiviteiten is hier een voorbeeld van. Daarnaast heeft Outdoorspecialist.nl het doel om een webshop op te zetten gebaseerd op de gezamenlijke voorraden van de aangesloten winkels. 

Alle outdoorspecialisten blijven volledig zelfstandig en zullen ook hun eigen winkelnaam houden.

 

Meer informatie? Neem contact op met:

Eddy Huissoon (Outdoor-Project Manager)
Tel: +31-611392777
E-mail: agnoutdoor@gmail.com

 

Succesvolle wintersport clinic voor winkelpersoneel

 

Op maandag 7 oktober organiseerden Head, Fischer Sports en Rossignol voor de 3e keer hun wintersport clinic in Sports Business Center. De drie merken hebben de handen ineen geslagen om samen te investeren in de kennis op de winkelvloer. Lees het persbericht.

 

Wintersport Clinic 2019 Winnaar

Wintersport Clinic in Sports Business Center

 

Aanstaande maandag, 7 oktober, vindt de Wintersport Clinic plaats van de drie merken HEAD, Fischer Sports en Rossignol in Sports Business Center. Door de krachten te bundelen bieden deze drie merken de ideale ondersteuning aan hun retail-partners. Alle winkelmedewerkers zijn straks TOP-voorbereid op het nieuwe ski seizoen. Heel veel succes!

Bootfitting Clinic van Sidas 

Op de dagen 7, 8 en 21 oktober vinden maar liefst drie bootfitting clinics plaats in Sports Business Center. In de showroom van TCK Sports Group worden de clinics gegeven door bootfitter Guillome Rastello. Het gehele programma bestaat uit verschillende levels zodat elke deelnemer optimaal kan leren. Meer hierover weten? Neem contact op met TCK Sports Group (tel. 045-211 08 30).

 

Fb Sidas

Bezoekers erg enthousiast over SPORT 2000 Professional Clinic Day

 

Op maandag 30 september organiseerde SPORT 2000 een Professional Clinic Day, gericht op het winkelpersoneel van SPORT 2000. Zo’n 50 personeelsleden afkomstig uit sportzaken verspreid over heel Nederland waren speciaal voor deze dag naar het SBC in Leusden gekomen.

 

Human Touch

SPORT 2000 stelt dat personeel de sleutel is naar de consument. Door de klant met een 'human touch', deskundig en inspirerend te benaderen onderscheidt SPORT 2000 zich van de rest.

 

Inhoud Clinic Day

Met deze Clinic Day helpt SPORT 2000 het personeel om morgen weer beter te zijn dan vandaag. Directeur, Terence Abrahamsen, trapte af met de aangescherpte internationale positionering van SPORT 2000 en benadrukte de belangrijke rol van de aanwezigen. Lees hier het volledige persbericht. 

Geslaagde Kick-off

 

Op 24 september hield DAKA met medewerkers en enkele leveranciers de kick-off van Ski & More in Sports Business Center. Tijdens deze avond vond de officiële aftrap plaats van dit nieuwe televisieprogramma. Op zondag 29 september om 17.00 uur wordt de eerste aflevering uitgezonden op RLT4. Het was een geslaagde avond met een interessante inkijk in de marketingplannen en de aankomende campagnes. 

 

 

 

De Professional Clinic Day

 

In Sports Business Center wordt op 30 september een clinic dag georganiseerd voor alle winkelmedewerkers van Sport 2000, “De Professional Clinic Day”. Alle deelnemers krijgen een update van de merken Nike, adidas en Asics. De laatste trends op het gebied van running, fitness en voetbal worden onder de aandacht gebracht en sales-skills en social media vaardigheden komen aanbod. Met de “De Professional Clinic Day” investeert Sport 2000 in de kennis van de winkel medewerkers, die gedurende de dag ook veel van elkaar kunnen leren. 

 Sport 2000 Clinic 30Sep Uitnodiging

Beurzen van Intersport en Runnersworld voortaan in Sports Business Center

Per 1 juni j.l. beschikken de formules Intersport en Runnersworld van Euretco Sport over een eigen showroom in Sports Business Center. Tegelijkertijd heeft Euretco Sport RSO het huurcontract voor haar showroom verlengd. Hiermee is Sports Business Center de vaste beurslocatie van Intersport, Runnersworld en Euretco RSO voor de komende drie jaar. Deze intensivering van de samenwerking verstevigt de positie van Sports Business Center als hét schakelpunt van de sportretail. Lees het persbericht.

Op de hoogte blijven van alles wat er in Sports Business Center gebeurt?

 

Volg ons op social media!

 

Twitter Logo  Facebook  Linked 2

Duurzame inspiratie op het Sustainability Square

 

Op het Sustainability Square in het atrium van Sports Business Center maak je kennis met nieuwe producten en merken die onderscheidend zijn op het gebied van duurzaamheid. Op de website wordt er uitleg gegeven over verschillende duurzame materialen en ontwikkelingen en op het Sustainability Square kan je de producten live zien. Voor een uitgebreide uitleg kan je terecht in de showrooms van de merken.

Inkoopseizoen gaat van start

Op maandag 17 juni vindt de 1e Market Day plaats van het inkoopseizoen Spring-Summer 2020. Alle showrooms zijn dan geopend en wij heten jou van harte welkom! Bekijk hier alle data van de Market Days dit seizoen.

 

Sbc Market Days A4 297X21 3 Klein

 

 

Gratis tickets voor vakbeurs OutDoor by ISPO

Van 30 juni tot en met 3 juli vindt de vakbeurs OutDoor by ISPO plaats: ruim 950 exposanten uit 36 landen verdeeld over maar liefst 9 hallen. Door onze samenwerking met Messe München & ISPO kunnen wij onze vaste bezoekers ook voor de aanstaande beurs gratis toegangskaarten aanbieden.

Ga naar de website van OutDoor by ISPO en vraag je gratis ticket aan; gebruik hiervoor de ticketcode: SBC_OBI2019. Meer informatie over OutDoor by ISPO? Bezoek de website.

Outdoor By Ispo Od Keyvisual 

Meld je aan voor Sportfocus 2019!

 

Op 20 mei presenteert brancheorganisatie InRetail het nieuwste sportfocus rapport: Haal kracht uit iedere golf. Benut deze kans en profiteer van nieuwe inzichten over de veranderingen in de sportmarkt. Lees hier meer.

 

Banner Sportfocus2019