Thema natuurlijke materialen

 

Binnen dit thema van het Sustainability Square worden producten gepresenteerd van deze merken:


Sole

 

Sole (Canada) heeft zich als doel gesteld om 100% milieuvriendelijk te willen produceren en heeft een revolutionaire formule ontwikkeld om kurk te gebruiken in inlegzolen, schoenen en slippers. De schoenen die in het najaar op de markt komen, zijn volgens Sole de meest eco-vriendelijke schoenen ter wereld.

 

De hele schoen is gemaakt van natuurlijke en gerecyclede materialen: gerecycled kurk voor de zolen, algenschuim (Bloom Foam) voor de inlegzolen, Nubuck leer (verantwoord geproduceerd), bamboe veters, natuurrubber voor de schoenzool, merinowol voor de bovenkant van de schoen, BisonShielf (haren van bisons, dat normaal gesproken een afvalproduct is van de leerlooierij) als isolatie materiaal. Oftewel, de gehele schoen bestaat uit zorgvuldig geselecteerde en geproduceerde materialen. En ook de verlijming is gemaakt van een plantaardig bindmiddel, dus geen chemische lijm.

Bron: PD-Care

 

W200 93745 Nl  W200 93750 Nl

 

Voor meer informatie neem je contact op met PD-Care.

 

Ivanhoe

 

Dit Zweedse familiebedrijf maakt kleding van natuurlijke materialen voor outdoor en vrije tijd. Ivanhoe kiest bewust voor de productie in het thuisland Zweden en andere Europese landen; hiermee willen zij de afstand tussen productie en verkooplocatie zo kort mogelijk houden: dat minimaliseert de milieuimpact en bespaart emmissies die zouden ontstaan door een transport vanuit het verre Oosten. Daarnaast kan er bij een productie dichtbij de verkooplocatie beter gepland worden en kan overproductie worden voorkomen.

 

Bij natuurlijke materialen kan je denken aan wol uit gecertificeerde bronnen waarbij de Sport Loden wol bluesign gecerticifeerd is. De Merino wol komt van diervriendelijke bronnen en is 100% "Mulesing free"  (Mulesing is een dieronvriendelijke methode van ziektebestrijding, waarbij er zonder verdoving huid van het schaap wordt gesneden). Een ander materiaal dat veel wordt gebruikt is Tencel: een 100% natuurlijke vezel van eucalyptusbomen. Het is duidelijk dat het bij Ivanhoe gaat om duurzame, hernieuwbare en recyclebare materialen met positieve eigenschappen voor het gebruik bij outdoor-activiteiten (goede warmteisolatie, ademend, goed vochttransport).

Bron: Most Outdoor; Ivanhoe

 

Ivanhoe Junior Ss20 Klein 

 

Voor meer informatie neem je contact op met Most Outdoor.

 

Palgero

 

Niet voor niets heeft Palgero de ISPO Gold Award gekregen in de categorie baselayer: de Palgero Liv SeaCell baselayers beschikken over uitstekende functionele eigenschappen. Zij zijn gemaakt van een mix uit merino wol en algen (SeaCell), twee hernieuwbare materialen die zacht op de huid zijn en over anti-allergische eigenschappen beschikken. In één product van Palgero zitten net zoveel heilzame stoffen als in 5000 liter thermaal water.

 

De Palgero Liv SeaCell producten zijn gemaakt van 47% merino wol, 47% algen en 6% elasthan voor een perfecte pasvorm. De adviesverkoopprijs voor het 3/4 arm shirt is €79,95 en voor de legging €84,95.

Bron: Rafertrading; Palgero

 

Palgero Image  Palgero Liv Seacell 34 Arm Blauw

 

Voor meer informatie neem je contact op met Rafertrading.

 

 

 

 

Ternua

 

Dit Spaanse outdoormerk heeft in samenwerking met het bedrijf Archroma een sub-collectie op de markt gebracht: Nutcycle. Alle producten uit deze collectie zijn geverfd met natuurlijke kleurstoffen die gewonnen worden uit afvalstoffen uit de horeca, zoals walnotenschil en koffiedrap. Een manier van verven die bijdraagt aan de circulaire economie en die gebaseerd is op 100% hernieuwbare materialen.

 

Nutcycle t-shirts en sweatshirts zijn gemaakt van 52% gerecyled katoen en 48% gerecycled polyester. De adviesverkoopprijs voor het sweatshirt is € 79,95 en voor het t-shirt € 39,95.

Bron: www.ternua.com

 

1263222 2741 1 Sudadera Nutcycle Sweatshirt W A  1207063 2741 1 Camiseta Nutcycle T Shirt W A

 

Voor meer informatie neem je contact op met Ervado Agencies.

 

Bekijk ook de producten in de andere thema's:

Econyl

Gerecycled plastic

Overige duurzame projecten en producten