Thema gerecycled plastic

 

Binnen dit thema van het Sustainability Square worden producten gepresenteerd van deze merken:

 


Berghaus

 

In de collectie van Berghaus vind je verschillende producten van gerecyclede materialen. Daarnaast maakt dit merk gebruik van een speciale techniek om de stoffen te verven: Colour Kind. Met deze techniek wordt er 50% minder water en 50% minder energie verbruikt dan bij traditionele verftechnieken.

Het verschil zit hem in het feit dat Berghaus niet de stof verft, maar het garen dat later tot stof wordt verwerkt. Hierdoor is de stof door en door geverfd en niet alleen de buitenlaag. Het resultaat kan je vergelijken met een opengesneden wortel (van binnen en buiten oranje) versus een radijs (alleen van buiten rood, van binnen wit). Naast dat de Colour Kind techniek minder water en energie verbruikt blijft ook de kleur van het product langer mooi.

 

Een product waar deze techniek wordt toepast, is de Limosa jas. Deze is ontwikkeld in samenwerking met GoreTex, een echte noviteit omdat het de eerste PFC-vrije 3-laagse jas is. De buitenstof is gemaakt van 100% gerecycled polyester. 

 

Bron: Berghaus

 

Voor meer informatie neem je contact op met Pure Outdoor.

 

Ciele

 

De running-caps van Ciele Athletcis zijn gemaakt van 100% gerecycled polyester uit PET flessen. De caps zijn lichtgewicht, ademend en vocht-transporterend - ideaal voor de hardloper.

 

Clgcsa Ry001 1 Clgcsa Pu001

 

Voor meer informatie neem je contact op met Rademaker Sports.

 

Jack Wolfskin

 

Het outdoormerk Jack Wolfskin biedt een ruim assortiment in alle kledinglagen (baselayer, midlayer, jas) en werkt ook in alle lagen van hun kleding met gerecyclede materialen: Texapore Ecosphere is het eerste 100% gerecyclede waterdicht membraan dat gemaakt wordt van snijresten uit de productie. En ook voor de bovenstof en voering wordt gebruik gemaakt van gerecycled materiaal, namelijk polyester verkregen uit oude PET-flessen. En uiteraard zijn de jassen PFC-vrij. De herenjas Apex heeft een adviesverkoopprijs van € 189.

 

Bron: www.jack-wolfskin.nl

 

190312 Ad Dewitschijndel Nl Giveplasticanewlife 192X135mm 1

 

Voor meer informatie neem je contact op met Jack Wolfskin.

 

 

Killtec

 

Dit Duitse merk voor outdoor- en vrijetijdskleding is op verschillende manieren bezig met het thema duurzaamheid, onder andere in de materiaalkeuze. Killtec maakt gebruik van bioglogisch katoen, gerecycled polyester (verkregen uit oude PET-flessen) en Teflon EcoElite om functionele kleding zonder PFC te maken. Door het gebruik van gerecycled poloyester worden er minder grondstoffen verbruikt en wordt afval verwerkt tot 'nieuwe' stof. Uit 24g plastic afval (1 PET-fles van 1,5 liter) wordt er 17g garen gesponnen. In een fleecevest van gerecycled polyester zit het materiaal van ongeveer 30 oude PET-flessen verwerkt, en in een T-shirt 5 flessen.

 

Bron: Killtec

Content Tv Scherm Uitsnede Killtec Pet

 

 

De Marcellia Softshell Parka voor dames is bijvoorbeeld gemaakt van gerecycled polyester (50%) en is PFC-vrij met een waterkolom van 8000mm. De adviesverkoopprijs is € 129,95.

 

 Marcellia 33807 814 F 072 Marcellia 33807 814 B 072

 

Voor meer informatie neem je contact op met Killtec.

 

Royal Robbins

 

Dit Amerikaanse  outdoor merk is al vanaf de oprichting in 1952 bezig met "doing the right thing". Dit credo loopt als een rode draad door hun activiteiten als bedrijf en reikt van het steunen van initiatieven ter behoud van de natuur tot het kiezen van de meest milieuvriendelijke materialen en mensvriendelijke productie-methodes.

 

Een goed voorbeeld hiervan is onderstaande jurk die gemaakt is van gerecycled polyester uit oude PET-flessen (79% gerecycled polyester, 21% spandex). Een leuke en comfortabele zomerjurk voor active travel en outdoor.

Bron: www.RoyalRobbins.com

 

Jurk

 

Voor meer informatie neem je contact op met Fenix Outdoor.

 

 

Ronhill

 

Hardloopspecialist Ronhill maakt gebruik van gerecycled polyester in haar collectie. De buitenstof van de Stride Revive twinshort is volledig gemaakt van gerecycled polyester, bij de binnenstof is er gekozen voor 88% gerecycled polyester en 12% elastane, dit om voor een perfecte pasvorm en draagcomfort te zorgen. Ook het bijpassende Stride Revive T-shirt is gemaakt van gerecycled polyester (88%) en elastane (12%).

 

Bron: Ronhill

 

Schermafbeelding 2019 06 05 Om 111620 Schermafbeelding 2019 06 05 Om 111710

 

Voor meer informatie neem je contact op met Rademaker Sports.

 

 

Bekijk ook de producten in de andere thema's:

Econyl

Natuurlijke materialen

Overige duurzame projecten en producten