Thema Econyl

 

Binnen dit thema van het Sustainability Square worden producten gepresenteerd van deze merken:

 


 

Logoeconyl 

 

Econyl is een stof die gemaakt wordt van nylon afval. De afval komt uit de zee (bijvoorbeeld oude visnetten) en van andere bronnen, bijvoorbeeld oud tapijt. Het nylon afval wordt in meerdere stappen verwerkt tot een 'nieuw' garen: Econyl. Dit garen heeft dezelfde eigenschappen als nieuw geproduceerd nylon en kan eindeloos worden hergebruikt. Het is goed geschikt voor de sportbranche en wordt dan ook ingezet door een groot aantal sportmerken. Het wordt veel toegepast in functionele sportkleding, badkleding en outdoorkleding.

Bron: www.econyl.com

 

 

O'Neill

 

Wipe out your footprint met O’Neill Blue! Zon, zee, zand. Wie houdt er niet van het strandleven? Helaas worden overal ter wereld oceanen bedreigd door een golf van plastic afval. Als surfmerk is O’Neill erg betrokken bij strand en zee en doet er alles aan om zijn footprint te minimaliseren. Door middel van duurzame productie, educatieve projecten, beach clean-ups en een innovatief kledinglabel gemaakt van gerecycled plastic uit de oceaan: O’Neill Blue.

 

O’Neill is geboren in het water. Oprichter Jack bedacht in 1952 het wetsuit om mensen te beschermen tegen de invloeden van de oceaan. Met tegelijkertijd een duidelijke missie om de oceaan te beschermen tegen de invloed van de mens. O’Neill heeft deze missie nooit losgelaten. Daarom lanceerde het merk onlangs O’Neill Blue. Alle kledingstukken uit deze eco-collectie worden geproduceerd met krachtige stoffen van gerecycleerde kunststof. Van stoere boardshorts tot kleurrijke bikini’s. De vezels en garens voor deze stoffen worden gemaakt door O’Neill’s duurzame partners Bionic, Econyl en Repreve.

Bron: O'Neill

 

Oneill Blue

 

Voor meer informatie neem je contact op met O'Neill.

 

 

Röhnisch

 

In de BETTER CHOICE collectie gebruikt Röhnisch gerecyclede materialen, geen fluorcarbon, geen zilverionen en biologisch afbreekbare membranen. Daarnaast biedt het merk een kleurrijke beachwear collectie die gemaakt is van 100% Econyl. Juist voor beachwear is dit garen ideaal, niet alleen vanwege zijn duurzaam karakter maar ook omdat Econyl zijn vorm 10x beter houdt dan traditionele beachwear stoffen.

Bron: www.rohnisch.com

 

Roehnisch Desktop Top Editorial Econyl 

 

Voor meer informatie neem je contact op met Röhnisch.

 

 

Ternua

 

Het Spaanse merk Ternua heeft een groot assortiment aan outdoor kleding en legt de focus volledig op duurzaamheid. Zo is er bijvoorbeeld een broekenserie die gemaakt is van Econyl: de Pasay Pant, een ademende en waterafstotende (PFC-vrij) shellstretch broek. De adviesverkoopprijs voor de lange broek is € 129,95.

 

Pasay Pant W B Kleiner

 

In de hele collectie van Ternua wordt er veel aandacht besteedt aan het milieu en worden er verschillende duurzame materialen gebruikt; naast Econyl bijvoorbeeld ook organisch katoen en polyester verkregen uit PET-flessen. De hele collectie is bovendien 100% PFC-vrij.

Bron: Ternua

 

Voor meer inforamtie neem je contact op met Ervado Agencies.

 

Bekijk ook de producten in de andere thema's:

Gerecycled plastic

Natuurlijke materialen

Overige duurzame projecten en producten